5 tips voor het vinden van de juiste balletschool voor je kind

5 tips voor het vinden van de juiste balletschool voor je kind

Je kind heeft talent en wilt dansen…Als je geen professionele danseres bent kan het soms moeilijk zijn om de juiste keuze te maken bij het vinden van een balletschool voor je kind. Bij wie kan je terecht? Waar moet je op letten? Wat zijn de risico’s voor je kind?

Als professionele ballerina is het voor mij een plezier om mijn kennis met de ouders te delen. Hierbij geef ik de drukke mama’s en papa’s de nodige informatie voor het vinden van een juiste balletschool voor jullie liefste kinderen.

1)Zoek de juiste leerkracht: Een professionele achtergrond is een absolute must. Maar hier geldt ook: niet elke goede danser is altijd een goede leerkracht. Om les te geven aan kinderen moet een leerkracht goede contact kunnen maken met de leerling. Je kind moet zicht veilig voelen en met plezier kunnen dansen en genieten. Een leerkracht moet je kind kunnen inspireren en van ballet leren houden.

2)De sfeer: Ballet is een artistieke kunstvorm. Om creatief en artistiek te zijn moet er een sfeer van ontspanning en toch discipline zijn. Deze combinatie zorg ervoor dat de kinderen met plezier dansen en er veel van bijleren op een correcte manier. Een te strenge aanpak maakt de kinderen te gespannen en minder creatief en artistiek. Een te ontspannen sfeer maakt dat ze weinig bijleren en niet luisteren naar de leerkracht. Een juiste balance vinden is hier niet gemakkelijk, maar heel belangrijk. Een leerkracht met een professionele achtergrond en ervaring met kinderen zal dit het beste kunnen.

3)Stel jezelf de juiste vragen: Welke oefeningen doen ze in de les? Zijn de oefeningen niet te zwaar voor de kinderen? Weet de leerkracht wat ze doet en raken je kinderen niet geblesseerd? Hoe zit het met de knieën en juiste uitdraai van de benen en heupen? Legt de leerkracht dat juist uit?…Dit zijn heel belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je je kind naar de les stuurt. Aandacht aan de correcte uitvoering van elke oefening is een must zodat je kind zeker niet geblesseerd raakt!

4) Leerstof: Burlesque, Carmen, Showdans, Casanova??! Deze verhalen en stijlen zijn veel te volwassen voor kinderen en niet geschikt voor hun leeftijd. Sleeping Beauty, Het Zwanenmeer, Coppelia…dit is ballet materiaal dat beter bij de leeftijd en ontwikkeling van je kind past.

5)Keuze van muziek: De muziek die gebruikt wordt in de les gaat je kind zich voor de rest van zijn leven herinneren. Een verfijnde smaak ontwikkel je van kleins af aan. Tsaikovsky, Rachmaninov, Chopin…dit is muziek die in een balletles voor kinderen gebruikt moet worden.

Reactie van je kind: Hoe voelt ze zich na de les? Gaat ze me plezier terug? Het is altijd goed om deze vragen te stellen aan je kind na de les.

Je moet de leerkracht je kinderen kunnen vertrouwen en weten dat ze ballet op een juiste manier zullen leren. De grootste risico hier is dat de leerkracht niet weet wat ze doet en de kinderen blesseert.

Met veel liefde en zorg voor kinderen schrijf ik deze artikel en hoop ik jullie goed geïnformeerd te hebben.

Voor vragen kunt u me altijd mailen naar info@balletworkout.be

Veel liefst,

Tatevik Mkrtoumian

PS: Voor alle info over de kinder lessen van Ballet Workout: https://www.balletworkout.be/kinderen/ of mail info@balletworkout.be

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.