Tatevik Mkrtoumian

www.balletworkout.be
+32484791714

2010

Became soloist in Theater Vanemuine.

Tatevik Mkrtoumian

Ik ben Tatevik Mkrtoumian, een professionele ballerina en oprichter en bezieler van de Ballet Workout Belgium.

 

De passie voor het ballet heb ik geërfd van mijn ouders, die allebei ook balletdansers zijn. Ik ben begonnen met ballet toen ik vijf jaar oud was. Ik volgde toen ballet in de dansschool van mijn moeder (een danseres en choreografe) in Rusland. Na mijn verhuis naar België, ben ik ook hier een balletopleiding gaan volgen en ben ik op mijn 18e afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen in 2010.

 

Na mijn studies kreeg ik een contract aangeboden bij het Theater Vanemuine, het grootste theater in Estland. Daar heb ik gedurende vijf jaar de nodige ervaring opgedaan in zeer uiteenlopende rollen en stijlen, met tournees doorheen heel Europa. Ik heb de mogelijkheid gehad om naast solo rollen in klassieke en neoklassieke balletten en opera’s, ook te kunnen dansen in musicals, moderne dans, hedendaagse dans, jazzballet en flamenco stukken.

 

Ik heb altijd enorm genoten van de verschillende dansvoorstellingen, hoe fysiek uitputtend ze ook konden zijn. Tijdens mijn voorstellingen probeerde ik steeds het publiek mee te nemen in de muziek en de passie, om zo het plezier en de voldoening van ballet over te brengen.

 

Ballet Workout Belgium

 

Na verloop van tijd ben ik op zoek gegaan naar nieuwe en andere manieren om mijn passie voor ballet te delen met het bredere publiek.

 

Na mijn terugkeer naar België ben ik dan op het idee gekomen om te beginnen met de Ballet Workout. De Ballet Workout combineert het fysieke van klassieke balletoefeningen, en het plezier van het dansen. Ik heb al snel gemerkt dat de methode die ik heb geleerd als professionele ballerina niet geschikt is voor volwassen beginners ballet. Het neemt jarenlang dagelijkse training om te leren.  Ik heb toen een eigen methode samen gesteld en gezocht naar manieren om ballet sneller, effectiever en simpeler over te brengen. Zo groeide en ontwikkelde mijn eigen methode. Dankzij mijn Ballet Workout methode krijg je een mooiere houding, een gezond lichaam en leer je de basistechnieken van het ballet in een korte periode.

 

Ik hoop met de Ballet Workout zo veel mogelijk vrouwen te bereiken, om zo het plezier en de voldoening van de schitterende kunstvorm die ballet is, te delen.

 

In een wereld waarin we worden overspoeld door slecht nieuws, stress en problemen, zijn liefde voor onszelf en geluk van binnen uit eens zo belangrijk. Door hulp van ballet wordt je gelukkig en straal je dat ook uit. Een stad of land vol stralende en gelukkige vrouwen, maak een mooiere en gelukkigere wereld.