FAQ

Ik heb nog nooit ballet gedaan en ben niet in shape. Kan ik toch naar de lessen komen?

Ja! Om mee te doen met de lessen heb je geen ervaring nodig. Ook is er geen talent, perfect lichaam of coördinatie vereist. Al dat je nodig hebt is nieuwsgierigheid om te leren en een positieve attitude. Laat je niet ontmoedigen door de extra kilootjes, je bent steeds welkom. In onze lessen is iedereen er om te leren. We oefenen in een niet-beoordelende, leuke groep vrouwen die elkaar  aanmoedigen. Ervaring of talent is niet vereist.

Ik heb ballet ervaring. Bij welke groep moet ik me aansluiten?

Als je ervaring hebt in ballet, maar een tijdje niet meer hebt gedanst raad ik het aan om een Beginners les mee te doen. Het is een goede manier om de basis nog eens herhalen en je lichaam terug te placeren zodat alle oefeningen zeker juist worden uitgevoerd aangezien ballet techieken kunnen verschillen. Vraag na je eerste les aan de leerkracht bij welke groep je het best les kan volgen. De leerkracht zal je helpen om de meest geschikte keuze te maken.

Mijn dochter is heel verlegen, maar wilt graag ballet doen. Mag ik blijven kijken tijdens de les?

Ouders mogen in onze lessen niet blijven kijken aangezien dit de kinderen hun concentratie verbreekt tijdens de les. Ze letten hierdoor niet op de leerkracht, maar kijken constant naar de ouders. Als uw kind verlegen is, mag u de eerste les blijven kijken om ze gerust te stellen. Uit ervaring weten we dat de kinderen veel meer plezier en resultaten halen uit de les als de ouders niet aanwezig zijn. De leerkracht geeft hun een goede begeleiding en zorgt ervoor dat ze snel in de groep passen en meedoen met de andere kindjes.

Ik heb heel wat lessen gemist of kan niet regelmatig aanwezig zijn. Kan ik toch meedoen?

Ja, je kan steeds je lessen herpakken nadat je en tijdje niet bent kunnen komen door werk of reizen. Als je niet de mogelijkheid hebt om regelmatig te komen kan je steeds de lessen volgen bij de beginners en zo toch blijven oefenen wanneer je kan. Herpak je lessen zodra je kan en blijf dansen.

Is het echt mogelijk om ballet te leren op volwassen leeftijd?

Ja, het is zeker mogelijk. Als je professioneel wilt dansen moet je beginnen rond je 5de. Maar als je wilt dansen voor je gezondheid en plezier is het absoluut mogelijk om ballet te leren op een correcte ne veilige manier in een korte periode. In onze school wordt je steeds begeleid door professionele ballerina’s die ervoor zorgen dat je alles op een correcte manier leert zonder je lichaam te forceren.