Lesgeefsters

www.balletworkout.be
+32484791714

2010

Became soloist in Theater Vanemuine.

Tatevik

Graduated in the Royal Ballet School of Antwerp. Worked 5 years as a professional dancer in the theater Vanemuine in Estonia. Danced in productions of Ballet of Flanders, VTM (television), international dance festivals… Experience in classical ballet, musical, drama, opera, jazz dance, flamenco, modern dance and experimental dance.

Dance performances:

Fairyqueen, Carmen, La Dolce Vita, Phantom of the Opera, Evita, Raymonda, Thriller, Kreutzwald Meets Dance, New Years Jazz, Nutkracker, Beauty and the Beast, Giselle, Nuud, Casanova, Mary Poppins, Edit Piaf, Abba, Petrushka, The Sleeping Beauty, Mowgli, Kevade, Orpheus, Losbus Lesk, In Memoriam, La Bayadère, Le Corsaire , Incontro , Il Ballo, la givotentu, l’amore , Vision of Energy, Who Cares!, Don Quichotte , Giselle, Bolero, Esmeralda, Het Zwanemeer, Oneigin.

Press:

http://kultuur.err.ee/…/e8cf8439-5c0e-4189-bbe5-66c62e5bf200

http://www.tartuekspress.ee/index.php?page=1&id=2571

http://der-neue-merker.eu/fellbach-schwabenlandhalletheater-vanemuine-tartuestland-casanova-ballett-von-david-sonnenbluck

http://tartu.postimees.ee/2328650/vana-hea-ilu-taitis-vanemuise-teatri-lava

http://www.tartuekspress.ee/?page=1&id=2782

Introductie: Tatevik Mkrtoumian en de Ballet Workout Belgium

Tatevik Mkrtoumian

 

De Ballet Workout leden groeien elke dag en ik denk dat het tijd is om mij voor te stellen aan iedereen met wie ik nog geen kennis heb gemaakt.

Ik ben Tatevik Mkrtoumian, een professionele ballerina en oprichter en bezieler van de Ballet Workout Belgium.

De passie voor het ballet heb ik geërfd van mijn ouders, die allebei ook balletdansers zijn. Ik ben begonnen met ballet toen ik vijf jaar oud was. Ik volgde toen ballet in de dansschool van mijn moeder (een danseres en choreografe) in Rusland. Na mijn verhuis naar België, ben ik ook hier een balletopleiding gaan volgen en ben ik op mijn 18e afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen in 2010.

Na mijn studies heb ik een contract gekregen bij het Theater Vanemuine, het grootste theater in Estland. Daar heb ik gedurende vijf jaar de nodige ervaring opgedaan in zeer uiteenlopende rollen en stijlen, met tournees doorheen heel Europa. Ik heb de mogelijkheid gehad om naast solo rollen in klassieke en neoklassieke balletten en opera’s, ook te kunnen dansen in musicals, moderne dans, hedendaagse dans en jazzballet.

Ik heb altijd enorm genoten van de verschillende dansvoorstellingen, hoe fysiek uitputtend ze ook konden zijn. Tijdens mijn voorstellingen probeerde ik steeds het publiek mee te nemen in de muziek en de passie, om zo het plezier en de voldoening van ballet over te brengen.

 

Ballet Workout Belgium

 

Na verloop van tijd ben ik op zoek gegaan naar nieuwe en andere manieren om mijn passie voor ballet te delen met het bredere publiek.

Na mijn terugkeer naar België ben ik dan op het idee gekomen om te beginnen met de Ballet Workout. De Ballet Workout combineert het fysieke van klassieke balletoefeningen, en het plezier van het dansen. Dankzij de Ballet Workout krijg je een mooiere houding, een gezond lichaam en leer je de basistechnieken van het ballet.

Ik hoop met de Ballet Workout zo veel mogelijk vrouwen te bereiken, om zo het plezier en de voldoening van de schitterende kunstvorm die ballet is, te delen.

In een wereld waarin we worden overspoeld door slecht nieuws, stress en problemen, zijn liefde voor onszelf en geluk van binnen uit eens zo belangrijk. Door hulp van ballet wordt je gelukkig en straal je dat ook uit. Een stad of land vol stralende en gelukkige vrouwen, maak een mooiere en gelukkigere wereld.