Ons Doel & Leerkrachten

Bij Ballet Workout geloven we in de kracht van ballet. Het is meer dan een wekelijkse activiteit en wordt al snel een levensstijl en filosofie. Ballet is een combinatie van muziek, dans, kracht, flexibiliteit, acteren en coördineren. Doorheen het bezig zijn met de hoge kunstvorm creëren we een betere fysieke en geestelijke gezondheid. Door onze lichaamshouding aan te passen verandert onze levenshouding op een positieve manier. Via de basis van klassiek ballet en klassieke muziek ontplooien we ons op cultureel vlak. We verlaten heel even de dagelijkse drukte en komen tot pure schoonheid en rust. We gaan veel verder dan enkel fitness want we maken deel uit van iets dat groter is dan ons. Op geen enkel moment concurreren we met elkaar, integendeel: we zijn samen bezig. We worden er gelukkiger, zelfzekerder, een mooiere vrouw van. Fitheid en gezondheid zijn onze doelen, kunst is onze vorm.

Leerkrachten

Tatevik Mkrtoumian

Tatevik Mkrtoumian

Ik ben Tatevik Mkrtoumian, een professionele ballerina en oprichter en bezieler van de Ballet Workout Belgium.

 

De passie voor het ballet heb ik geërfd van mijn ouders, die allebei ook balletdansers zijn. Ik ben begonnen met ballet toen ik vijf jaar oud was. Ik volgde toen ballet in de dansschool van mijn moeder (een danseres en choreografe) in Rusland. Na mijn verhuis naar België, ben ik ook hier een balletopleiding gaan volgen en ben ik op mijn 18e afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen in 2010.

 

Na mijn studies kreeg ik een contract aangeboden bij het Theater Vanemuine, het grootste theater in Estland. Daar heb ik gedurende vijf jaar de nodige ervaring opgedaan in zeer uiteenlopende rollen en stijlen, met tournees doorheen heel Europa. Ik heb de mogelijkheid gehad om naast solo rollen in klassieke en neoklassieke balletten en opera’s, ook te kunnen dansen in musicals, moderne dans, hedendaagse dans en jazzballet.

 

Ik heb altijd enorm genoten van de verschillende dansvoorstellingen, hoe fysiek uitputtend ze ook konden zijn. Tijdens mijn voorstellingen probeerde ik steeds het publiek mee te nemen in de muziek en de passie, om zo het plezier en de voldoening van ballet over te brengen.

 

Ballet Workout Belgium

Na verloop van tijd ben ik op zoek gegaan naar nieuwe en andere manieren om mijn passie voor ballet te delen met het bredere publiek.

 

Na mijn terugkeer naar België ben ik dan op het idee gekomen om te beginnen met de Ballet Workout. De Ballet Workout combineert het fysieke van klassieke balletoefeningen, en het plezier van het dansen. Dankzij de Ballet Workout krijg je een mooiere houding, een gezond lichaam en leer je de basistechnieken van het ballet.

 

Ik hoop met de Ballet Workout zo veel mogelijk vrouwen te bereiken, om zo het plezier en de voldoening van de schitterende kunstvorm die ballet is, te delen.

 

In een wereld waarin we worden overspoeld door slecht nieuws, stress en problemen, zijn liefde voor onszelf en geluk van binnen uit eens zo belangrijk. Door hulp van ballet wordt je gelukkig en straal je dat ook uit. Een stad of land vol stralende en gelukkige vrouwen, maak een mooiere en gelukkigere wereld.

Olga Mkrtoumian

Olga Mkrtoumian

Olga Mkrtoumian is lesgeefster voor kinderen en choreografe van de Ballet Workout. Olga is een professionele danseres en choreografe.

 

Zij leerde klassieke ballet bij Lilia Palovna, een danseres van het Mariïnski theater in Rusland, een historische theater waar balletten zoals ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’ werden gecreëerd. Olga danste als professionele danseres in Georgië. Ze danste als soliste en tourde doorheen de hele Soviet Unie. Daarna verhuizde Olga naar Armenië, waar ze ook soliste werd bij de bekendste dansgezelschap in folklore dans van Arev Bagdasarian waar ze ook snel tot soliste werd gepromoveerd. Na haar professionele danscarrière besloot Olga om haar kennis en passie te delen en is ze les beginnen geven in Rusland. Olga heeft met haar choreografiën verschillende prijzen gewonnen. Zo heeft ze bij de ‘Ochtendster’, een prestigieuze danscompetitie in Rusland, de eerste prijs gewonnen.

 

Wij zijn dan ook heel blij dat Olga de kinderlessen van de Ballet Workout voor haar rekening neemt. Op die manier verzekeren wij een professionele opleiding voor uw kinderen.

 

Olga heeft een zeer professionele aanpak en heeft heel wat ervaring met het lesgeven aan kinderen. In haar lessen worden de kinderen verliefd op deze kunstvorm en dansen ze met heel hun hart. Ze stimuleert creativiteit en expressie, maar met genoeg discipline. Ze vind een juiste aanpak voor elk kind en hierdoor leren de kinderen enorm veel, maar blijven ze toch genieten van de dans.

 

Ook leerlingen van de Koninklijke Balletschool van Antwerpen volgen les bij Olga Mkrtoumian. Ook bereid ze kinderen voor op audities in prof dansscholen.

 

Ze is een uitstekende leerkracht voor zowel leerlingen die prof. willen worden als voor kindjes die kiezen voor een ander beroep. Iedereen leert bij en heeft plezier in haar lessen.