• Afvallen met Ballet Workout

  Om mee te doen met de Ballet Workout lessen voor volwassenen in Antwerpen hoef je geen ballerina lichaam te hebben. Natuurlijk wil je dat je lichaam strakker, gezonder en fitter wordt door de wekelijkse lessen. Deze tips helpen je om meer fysieke voordelen uit je lessen te halen.

  1) Drink Veel Water: Drink voldoende doorheen de dag en zeker tijdens de les. 

  2) Kom te voet of met de fiets: Woon je in de buurt van de Ballet Workout locaties? Probeer zo weinig mogelijk de auto te gebruiken om meer vet te verbranden.

  3) Ademhalingsoefeningen: Onderzoek toont aan dat je vet verbrandt door te ademen. Wees bewust van je ademhaling doorheen de dag en in de les. Juist en diep ademen is goed voor je algemene gezondheid en helpt je vet te verbranden.

  4) Love yourself: Kijk in de spiegel met liefde naar jezelf. Wees niet te streng voor jezelf en probeer door middel van dans en muziek van je lichaam te houden elke les meer en meer. Positieve affirmaties als je naar jezelf kijkt in de spiegel zullen je emotioneel en psychologisch helpen. Je komt naar de Ballet Workout uit liefde en zorg voor je lichaam. Wees je lichaam dankbaar.

  5) Prop je niet vol na de les: Volgens de etiquette moet je van tafel gaan met een lichte gevoel van honger. Klinkt misschien vreemd, maar het idee is dat je jezelf niet volpropt met elke maaltijd. Dit is namelijk heel ongezond voor je lichaam en de vertering van het eten neemt ook enorm veel energie van je lichaam. Na een workout eet je best een stuk fruit (appel) zodat tegen dat je thuis bent je het hongergevoel beter kan controleren. Een diner met proteïnes zoals kip, vis, kalkoen of rode vlees en groentjes zijn perfect. Probeer om in de avond geen koolhydraten te eten.

  Door het uitvoeren van deze tips (vooral de laatste twee) zal je al snel een verschil merken.

  Ik kijk ernaar uit om jou in de les te zien!

  Veel liefs x Tatevik Mkrtoumian

 • Ballet Workout Make-up guide

 • Ballet class makeup is a bit different from your everyday makeup as here you have to consider the general ballet class etiquette and the fact that you will sweat. Follow these tips to look like a pro ballerina in class:

  Foundation: Don't apply too heavy foundation for your Ballet Workout. I would recommend to use a BB cream or a light weight foundation to make sure your pores won't get clogged when sweating. This will keep your skin acne free. Bare skin is great for class. 

  Eyes: Heavy eyeliners and eyeshadows are not recommended as it's too dramatic and looks unnatural in ballet class. Instead use a waterproof mascara and if you really want to use an eyeliner, draw a thin line with a waterproof eyeliner. Keep the eyes natural.

  Lips: I personally love to wear lipstick for ballet class. You can even use red as it doesn't smudge while you are doing class. The best lipstick for a ballet class is matte, it definitely won't smudge. 

  Makeup is not obligated for class but as you want to see the most beautiful version of yourself in the mirror makeup will definitely give you that extra confidence boost.

  Looking forward to see you in class! x Tatevik Mkrtoumian