• Afvallen met Ballet Workout

  Om mee te doen met de Ballet Workout lessen voor volwassenen in Antwerpen hoef je geen ballerina lichaam te hebben. Natuurlijk wil je dat je lichaam strakker, gezonder en fitter wordt door de wekelijkse lessen. Deze tips helpen je om meer fysieke voordelen uit je lessen te halen.

  1) Drink Veel Water: Drink voldoende doorheen de dag en zeker tijdens de les. 

  2) Kom te voet of met de fiets: Woon je in de buurt van de Ballet Workout locaties? Probeer zo weinig mogelijk de auto te gebruiken om meer vet te verbranden.

  3) Ademhalingsoefeningen: Onderzoek toont aan dat je vet verbrandt door te ademen. Wees bewust van je ademhaling doorheen de dag en in de les. Juist en diep ademen is goed voor je algemene gezondheid en helpt je vet te verbranden.

  4) Love yourself: Kijk in de spiegel met liefde naar jezelf. Wees niet te streng voor jezelf en probeer door middel van dans en muziek van je lichaam te houden elke les meer en meer. Positieve affirmaties als je naar jezelf kijkt in de spiegel zullen je emotioneel en psychologisch helpen. Je komt naar de Ballet Workout uit liefde en zorg voor je lichaam. Wees je lichaam dankbaar.

  5) Prop je niet vol na de les: Volgens de etiquette moet je van tafel gaan met een lichte gevoel van honger. Klinkt misschien vreemd, maar het idee is dat je jezelf niet volpropt met elke maaltijd. Dit is namelijk heel ongezond voor je lichaam en de vertering van het eten neemt ook enorm veel energie van je lichaam. Na een workout eet je best een stuk fruit (appel) zodat tegen dat je thuis bent je het hongergevoel beter kan controleren. Een diner met proteïnes zoals kip, vis, kalkoen of rode vlees en groentjes zijn perfect. Probeer om in de avond geen koolhydraten te eten.

  Door het uitvoeren van deze tips (vooral de laatste twee) zal je al snel een verschil merken.

  Ik kijk ernaar uit om jou in de les te zien!

  Veel liefs x Tatevik Mkrtoumian

 • Op 22 April organiseerde Ballet Workout Belgium een toonmoment voor vrienden en familie van de Ballet Workout Leden. De vrouwen die wilden meedoen met het toonmoment kregen een choreografie aangeleerd die ze dan brachten voor een publiek. Veel volwassen vrouwen stonden voor het eerst op het podium. Ook was het een debut voor de kinderen die dansen bij Ballet Workout waarbij ze de kans kregen om te dansen voor een publiek. Het toonmoment was georganiseerd voor vrienden en familie en de zaal zat helemaal vol. We zijn heel trots op iedereen die heeft meegedaan en hebben allemaal genoten van deze speciale avond waar zowel jong als oud de prachtige ballet cultuur brachten voor een groot publiek.